Seri Muka
Bahan-bahan.
(Lapisan bawah)
500g beras pulut
400ml santan cair
1 st garam
1 st minyak
(Lapisan bawah)
120g t/gandum
3 st t/jagung
140g gula
2 bji telur
450ml santn pekat
1/2 st garam
10helai daun pandan+air 300ml
(Lapisan bawah)
500g beras pulut
400ml santan cair
1 st garam
1 st minyak
(Lapisan bawah)
120g t/gandum
3 st t/jagung
140g gula
2 bji telur
450ml santn pekat
1/2 st garam
10helai daun pandan+air 300ml
Cara-cara:
Rendam beras pulut selama 15mnit.toskan dan satukn bahan lapisan bawah.kukus selama 20mint.
keluarkan loyang dnratakn permukaan pulut.biarkn seketika.buat lapisan atas.
pukul gula dan telur sampai kembang.masukkan santan, air pndan dan garam.
gaul rata.msukkan kedua-dua tepung.
kacau dan tapis.tuang di atas adunan pulut tadi.kukus selama 45minit.biar betul-betul sejuk baru di potong.
0 comments:
Post a Comment