Loading...
Monday, February 10, 2014

Seri Muka

Seri Muka 



Bahan-bahan.
(Lapisan bawah)
500g beras pulut
400ml santan cair
1 st garam
1 st minyak
(Lapisan bawah)
120g t/gandum
3 st t/jagung
140g gula
2 bji telur
450ml santn pekat
1/2 st garam
10helai daun pandan+air 300ml

Cara-cara:
Rendam beras pulut selama 15mnit.toskan dan satukn bahan lapisan bawah.kukus selama 20mint.
keluarkan loyang dnratakn permukaan pulut.biarkn seketika.buat lapisan atas.
pukul gula dan telur sampai kembang.masukkan santan, air pndan dan garam.
gaul rata.msukkan kedua-dua tepung.
kacau dan tapis.tuang di atas adunan pulut tadi.kukus selama 45minit.biar betul-betul sejuk baru di potong.

0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer
TOP