Roti Jala
Bahan-Bahan:
3 cawan tepung gandum
1 cawan santan (boleh ganti susu cair)
2 cawan air
1 sudu kecil garam
1 biji telur
pewarna kuning 2 titik
1 sudu kecil asen pandan
cara-cara:
-satukan semua bahan dalam blander
-bland sampai sebati
-masukkan adunan ke dalam acuan muncung 3 (boleh guna acuan roti jala biasa)
-jala/anyam adunan atas non-stik pan dan biar sampai masak (guna api kecil sahaja)
-hidang bersama kari ayam dan teh o panas
*kalau tak guna nonstick pan pastikan sapu minyak pada kuali setiap kali nak jala/anyam
1 cawan santan (boleh ganti susu cair)
2 cawan air
1 sudu kecil garam
1 biji telur
pewarna kuning 2 titik
1 sudu kecil asen pandan
cara-cara:
-satukan semua bahan dalam blander
-bland sampai sebati
-masukkan adunan ke dalam acuan muncung 3 (boleh guna acuan roti jala biasa)
-jala/anyam adunan atas non-stik pan dan biar sampai masak (guna api kecil sahaja)
-hidang bersama kari ayam dan teh o panas
*kalau tak guna nonstick pan pastikan sapu minyak pada kuali setiap kali nak jala/anyam
0 comments:
Post a Comment