Loading...
Monday, February 10, 2014

Italian pastry puff custard

Italian pastry puff custard




Bahan-bahan:
Filling custard :
40 gm tepung kastad 
100 gm whipping cream
450 gm susu full cream
90 gm gula
10 gm tepung jagung
2biji telur
sedikit esen vanilla

Cara-cara :
Masak semua sekali sampai pekat dan sejukkan dan paipkan kedalam Horns tadi

Sapuan kuning telur keatas pastry : (BELI PASTRY YANG DAH SIAP)
1biji kuning telur
sedikit pewarna kuning
secubit garam
gula pasir ( untuk tabur)

Cara-cara :
Kuning telur, garam dan pewarna kuning
pukul hingga sebati
sapu pada pastry yg telah dibalut dan tabur gula
bakar 180C sehinggakekuninggan.( bergantung pada oven masing masing yer)

Note : setiap horn menggunakan 3 keping potongan pastry yg telah dipotong

0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer
TOP