Italian pastry puff custard
Bahan-bahan:
Filling custard :
40 gm tepung kastad
100 gm whipping cream
450 gm susu full cream
90 gm gula
10 gm tepung jagung
2biji telur
sedikit esen vanilla
Cara-cara :
Masak semua sekali sampai pekat dan sejukkan dan paipkan kedalam Horns tadi
Sapuan kuning telur keatas pastry : (BELI PASTRY YANG DAH SIAP)
1biji kuning telur
sedikit pewarna kuning
secubit garam
gula pasir ( untuk tabur)
Cara-cara :
Kuning telur, garam dan pewarna kuning
pukul hingga sebati
sapu pada pastry yg telah dibalut dan tabur gula
bakar 180C sehinggakekuninggan.( bergantung pada oven masing masing yer)
Note : setiap horn menggunakan 3 keping potongan pastry yg telah dipotong
40 gm tepung kastad
100 gm whipping cream
450 gm susu full cream
90 gm gula
10 gm tepung jagung
2biji telur
sedikit esen vanilla
Cara-cara :
Masak semua sekali sampai pekat dan sejukkan dan paipkan kedalam Horns tadi
Sapuan kuning telur keatas pastry : (BELI PASTRY YANG DAH SIAP)
1biji kuning telur
sedikit pewarna kuning
secubit garam
gula pasir ( untuk tabur)
Cara-cara :
Kuning telur, garam dan pewarna kuning
pukul hingga sebati
sapu pada pastry yg telah dibalut dan tabur gula
bakar 180C sehinggakekuninggan.( bergantung pada oven masing masing yer)
Note : setiap horn menggunakan 3 keping potongan pastry yg telah dipotong
0 comments:
Post a Comment