MUFFIN PISANG
BAHAN-BAHAN:
1. 300GM TEPUNG GANDUM
2. 3 BUTIR TELUR (KUNING SAHAJA)
3. 20GM SERBUK PENAIK
4. 150GM GULA
5. 100ML AIR
6. 100GM MINYAK JAGUNG
7. 50GM PISANG MASAK (DIPOTONG KIUB)
8. ESEN PERISA PISANG
9. CAWAN KERTAS
CARA-CARA:
1) PUKUL TELUR BERSAMA GULA HINGGA KEMBANG. MASUKKAN SUSU,AIR,MINYAK,ESEN PERISA PISANG DAN TEPUNG GANDUM CAMPURAN SERBUK PENAIK
2) KACAU HINGGA SEBATI. KEMUDIAN MASUKKAN ADUNAN DALAM CAWAN KERTAS.
3) AKHIR SEKALI MASUKKAN PISANG DAN BAKAR HINGGA MASAK.
1. 300GM TEPUNG GANDUM
2. 3 BUTIR TELUR (KUNING SAHAJA)
3. 20GM SERBUK PENAIK
4. 150GM GULA
5. 100ML AIR
6. 100GM MINYAK JAGUNG
7. 50GM PISANG MASAK (DIPOTONG KIUB)
8. ESEN PERISA PISANG
9. CAWAN KERTAS
CARA-CARA:
1) PUKUL TELUR BERSAMA GULA HINGGA KEMBANG. MASUKKAN SUSU,AIR,MINYAK,ESEN PERISA PISANG DAN TEPUNG GANDUM CAMPURAN SERBUK PENAIK
2) KACAU HINGGA SEBATI. KEMUDIAN MASUKKAN ADUNAN DALAM CAWAN KERTAS.
3) AKHIR SEKALI MASUKKAN PISANG DAN BAKAR HINGGA MASAK.
0 comments:
Post a Comment