BISKUT SUJI
Bahan-bahan
1. 250 gm mentega
2. 100 gm tepung gandum
3. 2 biji kuning telur
4. 200 gm gula halus
5. 200 gm tepung suji
6. 50 gm tepung jagung
7. 50 gm gajus, ditumbuk
8. 1 camca teh esen vanila
9. Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara-Cara
1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
3. Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.
5. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
6. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya.
1. 250 gm mentega
2. 100 gm tepung gandum
3. 2 biji kuning telur
4. 200 gm gula halus
5. 200 gm tepung suji
6. 50 gm tepung jagung
7. 50 gm gajus, ditumbuk
8. 1 camca teh esen vanila
9. Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara-Cara
1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
3. Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.
5. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
6. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya.
*Bakar hingga masak
0 comments:
Post a Comment