Loading...
Thursday, June 5, 2014

BISKUT SEMPERIT

biskut semperit


Bahan-Bahan:




1 cawan mentega
¾ cawan gula halus
1 biji telur
1 camca teh Vanila
Secubit garam Satukan:
1 ½ cawan tepung jagung
¾ cawan tepung gandum
¾ cawan tepung kastad
1 camca teh baking powder
beberapa biji buah cerry ( dipotong kecil untuk diletakkan di atas kuih )

Cara-cara

1. Pukul mentega dengan gula hingga rata.

2. Masukkan telur & vanila dan dikacau lagi
    hingga sebati.

3. Masukkan tepung-tepung yang telah disatukan & garam sedikit-sedikit ke dalam adunan & gaul hingga habis. kemudian bentukkan kuih dan letakkan cerry yang dipotong kecil tadi diatas kuih.
 4. Akhir sekali diterap dan bakar dengan suhu 170'C

0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer
TOP