biskut semperit
Bahan-Bahan:
1 cawan mentega
¾ cawan gula halus
1 biji telur
1 camca teh Vanila
Secubit garam Satukan:
1 ½ cawan tepung jagung
¾ cawan tepung gandum
¾ cawan tepung kastad
1 camca teh baking powder
beberapa biji buah cerry ( dipotong kecil untuk diletakkan di atas kuih )
Cara-cara
1. Pukul mentega dengan gula hingga rata.
2. Masukkan telur & vanila dan dikacau lagi
hingga sebati.
3. Masukkan tepung-tepung yang telah disatukan & garam
sedikit-sedikit ke dalam adunan & gaul hingga habis. kemudian
bentukkan kuih dan letakkan cerry yang dipotong kecil tadi diatas kuih.
4. Akhir sekali diterap dan bakar dengan suhu 170'C
Loading...
Thursday, June 5, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment